HOE GAAT HET MET WOUT VAN AERT? “MIJN HEUP IS NOG WEL GEVOELIG”

Wout van Aert stond afgelopen zondag niet aan de start van Gent-Wevelgem, maar is er vandaag wel bij in Dwars door Vlaanderen. Enerzijds om zich nog een keer te testen in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. “Maar ik wil vandaag de koers ook gewoon winnen”, vertelde de topfavoriet voor de start.

Hoe gaat het eigenlijk met Van Aert, vijf dagen na zijn valpartij in de E3 Saxo Classic. Heeft hij nog last van zijn heup? “Er was nogal wat stijfheid mee gemoeid. Ik heb nooit echt veel pijn gehad, maar ik blijf de stijfheid wel nog wat voelen. De heup is nog wel gevoelig. Het was een hardere klap dan ik eerst had kunnen inschatten”, liet hij weten voor de camera van onder meer WielerFlits.

Van Aert moest dus al een tegenvaller incasseren in deze klassieke periode, net als enkele van zijn ploeggenoten. “We zitten een beetje in de hoek waar de klappen vallen, met een hoop valpartijen. Laat ons hopen dat we ons deel van de pech hebben gehad en dat de jongens die gekwetst of ziek zijn weer herstellen. We hebben gelukkig een brede kern om altijd een goede ploeg op te stellen.”

Van Aert kijkt vooral weer uit naar de komende wedstrijden, maar hoe belangrijk is koers van vandaag nu voor de Belg? “Dit is een heel belangrijke koers, omdat ik vandaag ook wil winnen. We staan aan de start om de koers te winnen. Ik denk dat het een gezonde instelling is om dat eerst te proberen en dan kijken we wel verder naar zondag”, doelt hij op de Ronde van Vlaanderen.

2024-03-27T11:41:31Z dg43tfdfdgfd